al-Siha

Adakah onani punca mati pucuk ?

“Harus diingat, selain daripada faktor penyakit kronik, gangguan psikologi seperti tekanan, trauma dan ubat-ubatan tertentu misalnya ubat darah tinggi juga merupakan penyebab terjadinya ED. Perkara yang penting adalah sentiasa peka dengan kesihatan anda dan jalani kehidupan yang sihat”.

Read More

‘Moodigo’ pantau kesihatan mental

“Dengan menggunakan aplikasi Moodigo, pengguna dapat memasukkan maklumat mengenai keadaan masing-masing dan menjejaki aktiviti harian lain yang rutin, seperti waktu yang diambil untuk tidur dan bersenam.” 

Read More

20 pejuang obesiti

Tip dari 20 individu Berjaya kurus

• Pengalaman mereka yang pernah mengalami masalah obesiti
• Cara sihat menurunkan berat badan

Read More

Obesiti punca masalah jantung dan paru-paru

Menurut Pakar Pemakanan, Prince Court Medical Centre, Mushidah Zakiah, antara punca-punca yang menyebabkan kanak-kanak menjadi obes kerana pemakanan yang tinggi kalori terutama dari sumber lemak dan gula, kurang aktiviti fizikal, gaya hidup keluarga yang tidak sihat dan masalah kesihatan yang menyebabkan kanak-kanak lebih mudah menjadi obes.

Read More

Kolesterol punca mati secara mengejut

Aterosklerosis adalah keadaan di mana plak lemak dan kolesterol yang terkumpul menyebabkan pembuluh darah (arteri) menjadi sempit dan menganggu aliran darah ke jantung.

Read More

“Kanser bukan penghalang segalanya” – Mukhlis Idris

BERJIWA kental, serta teguh semangatnya, siapa sangka Mukhlis Idris, 35, memiliki kisah hidup tersendiri yang boleh dijadikan inspirasi buat semua. Disahkan menghidap kanser darah Limfoma Hodgkin (HL) pada tahun 2011, Mukhlis pada awalnya merasai simptom penyakit ini sejak 2010 lagi, saat dia bekerja sebagai doktor dalam bidang perubatan dalaman di Hospital Selayang.

Read More

Rawatan estetik yang efektif di Clique Clinic

Clique Clinic yang terletak di Seksyen 19, Petaling Jaya ini menyediakan rawatan estetik dengan peralatan perubatan yang serba canggih.

Read More

Live Edition ePaper

with videos and more photos

Subscribe